city at night

OFERIM UN PORTOFOLIU VARIAT, ADAPTAT LA POTENȚIALUL SPECIFIC AL ZONELOR ÎN CARE SUNT DEMARATE PROIECTELE

Contactează-ne acum

Potențialul de biomasă, un atu al României.

Energia din biomasă este una dintre alternativele cele mai viabile pentru echilibrarea Sistemului Energetic Național (SEN). Popularitatea acestei exploatări a apărut din necesitatea de a completa producția de energie a sectorului fotovoltaic și a celui eolian.

Evoluția rapidă a investițiilor în instalațiile de producere de energie electrică din surse regenerabile de energie, în mod special din energie eoliană și fotovoltaică, ambele greu controlabile și predictibile, impun dezvoltarea de soluții de producere controlabile (care să nu depindă de condițiile meteo), cum ar fi biomasa și biogazul.

478058819-(1)

În prezent, cea mai importantă sursă de biomasă o reprezintă deșeurile de material lemnos și lemnul rezultat din curățarea pădurilor. Pentru viitorul apropiat, Inversolar își dorește să acopere cererea crescută pentru acest material, prin înființarea de culturi energetice cu viteză mare de creștere, precum paulownia, salcia energetică, plopul energetic etc.

Sursele de materie primă disponibile ne-au determinat ca, începând cu anul 2013, să investim în construcția mai multor unități energetice pe bază de biomasă și biogaz, două dintre acestea urmând a fi puse în funcțiune în anul 2014. Pentru 2015, Inversolar mai are în plan construcția altor 4 centrale de câte 5 MW fiecare, proiectele fiind aflate în curs de dezvoltare și finanțare.

Vezi și alte pagini din această categorie

Hidroenergie

Un portofoliu de producere / achiziție echilibrat conduce la construirea unei afaceri stabile, cu o expunere la risc scazută, ceea ce ne motiveză interesul pentru proiecte care utilizează hidroenergia.
Vezi detalii aici ›

Parcuri fotovoltaice

Inversolar oferă o gamă diversificată de sisteme bazate pe energie regenerabilă, proiectare și construcție de parcuri fotovoltaice, precum și comercializare de panouri fotovoltaice.
Vezi detalii aici ›