city at night

MODUL ÎN CARE INFORMAȚIA ESTE COORDONATĂ ȘI UTILIZATĂ INFLUENȚEAZĂ SUCCESUL

Contactează-ne acum

Uniunea Europeană, depășită de China la producția de energie eoliană

China a reușit să se impună ca lider mondial în producția de energie eoliană, prin construirea a aproape jumătate din totalul turbinelor eoliene, realizate în 2015, în întreaga lume.
Performanța acestei țări, se datorează în mare parte eforturilor guvernului chinez, care a adoptat un pachet de măsuri eficiente, pentru a reduce poluarea și pentru a face față schimbărilor climatice.

Acord între 195 de țări, împotriva încălzirii globale, la conferința ONU

Acordul Universal cu caracter constrângător în lupta împotriva încălzirii globale a fost semnat sâmbătă la Paris de către 195 de state. Anunțul a fost făcut de către Ministrul francez de Externe Laurent Fabius, președintele COP21 care a marcat momentul istoric cu o lovitură de ciocan în pupitru, semnalând astfel ajungerea la un acord între cele 195 de națiuni, după 13 zile de negocieri.

Uniunea Statelor Africane, plan pentru Energii Regenerabile, în valoare de 20 de miliarde de dolari

Uniunea Statelor Africane, o alianță de 54 de țări a anunțat un plan de investiții de 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta cel puțin 10 GW de energie regenerabilă, pe continent, până la sfârșitul deceniului.

Energia viitorului, mai aproape de noi. Ferestrele care captează energie sunt perfect transparente!

O echipă de cercetători din cadrul Universității din Michigan a realizat primele suprafețe de captare a energiei solare complet transparente. Acest lucru înseamnă că în curând am putea avea în locuințe ferestre care produc energie electrică, iar telefoanele mobile și tabletele nu ar mai avea nevoie să fie încărcate la priză.

Lansarea pe piață a noilor panouri perfect transparente ar schimba radical sistemul energetic tradițional, generarea energiei fotovoltaice urmând să aibă loc prin intermediul geamurilor, a panourilor de sticlă și chiar a clădirilor.