city at night

MODUL ÎN CARE INFORMAȚIA ESTE COORDONATĂ ȘI UTILIZATĂ INFLUENȚEAZĂ SUCCESUL

Contactează-ne acum

UNUL DINTRE PUŢINELE LABORATOARE SOLARE DIN LUME, DESCHIS LA STOCKHOLM ÎN URMĂ CU O SĂPTĂMÂNĂ

În viitor, energia solară concentrată, va fi o parte a soluţiei pentru energie durabilă, în special în ţările în curs de dezvoltare unde există condiţii naturale prielnice pentru dezvoltarea acestui sector. La ora actuală, în lume există foarte puţine laboratoare solare, datorită lipsei facilităţilor, spune Björn Laumert, profesor la Departamentul de Tehnologie din cadrul Școlii de Inginerie Industrială și Management din Stockholm. Cel mai nou laborator solar a fost inaugurat la sfârşitul lunii februarie, la Institutul Regal de Tehnologie din Suedia.

Inventatorul celulei litiu-ion, lucrează la bateria care va revoluţiona economia lumii

Inventatorul bateriei litiu-ion, profesorul John Goodenough, încearcă să creeze o ‘super-baterie’ care ar revoluţiona ştiinţa modernă. Cercetătorul vrea să folosească litiu pur sau metal de sodiu ca electrod negativ pentru acumulatorii electrici. În teorie, aceste elemente ar permite noii baterii să stocheze cu 60% mai multă energie decât cele care sunt disponibile azi pe piaţă. Reuşita proiectului ar avea un impact major în economia lumii, cu efecte îndeosebi în industria energetică, industria auto şi in domeniul electronicii.

Panourile solare încep să puncteze la capitolul estetic. Cum vor deveni acestea, noile obiecte de artă din locuinţe

Finlandezii lucrează la un proiect menit să apropie domeniul energiei fotovoltaice de cel al designului interior, demonstrând astfel că noile panouri solare pot fi adevărate obiecte de artă modernă. Specialiştii de la Centrul Tehnic VTT din Finlanda au dezvoltat o metodă de imprimare care îmbină grafica decorativă și componentele funcționale, pentru a crea panouri solare organice care să puncteze şi la capitolul estetic.
Tehnologia creată de finlandezi, colectează energia atât din iluminatul interior, cât și de la soare, având capacitatea de a alimenta dispozitive mici și senzori.