Uniunea Europeană, depășită de China la producția de energie eoliană

China a reușit să se impună ca lider mondial în producția de energie eoliană, prin construirea a aproape jumătate din totalul turbinelor eoliene, realizate în 2015, în întreaga lume.
Performanța acestei țări, se datorează în mare parte eforturilor guvernului chinez, care a adoptat un pachet de măsuri eficiente, pentru a reduce poluarea și pentru a face față schimbărilor climatice.

Legislația chineză impune operatorilor de energie, să cumpere toată electricitatea produsă din surse regenerabile și oferă subvenții în sectorul energiei eoliene.
Potrivit statisticilor publicate recent de Consiliul Mondial pentru Energie Eoliană (GWEC), China a instalat, anul trecut, o capacitate totală de 30.500 MW de energie eoliană, din circa 63.000 MW, cât reprezintă capacitatea instalată anul trecut, în întreaga lume.

Astfel, China acoperă acum 145.100 MW din capacitatea totală instalată la nivel mondial, care este de 432.400 MW. Această țară a fost de departe cel mai mare producător de energie eoliană, iar în urma investițiilor masive realizate anul trecut, capacitate instalată a Chinei, o depășește pe cea a Uniunii Europene, liderul tradițional în acest sector.